Vital Ioga

Energia i serenitat al teu abast.

Integra el cos, la ment i l'esperit


                    Basat en la tradició i els ensenyaments de B.K.S. Iyengar  

IOGA

El ioga és una ciència que al practicar-la ens permet experimentar l'essència profunda i eterna de l'ésser humà.
La paraula ioga ve de l'arrel sànscrita "Yug" que significa Unió. Unió del nostre cos, ment i esperit, que en definitiva és unió amb el nostre Ésser.
El ioga potencia la salut física, però no és tan sols un exercici físic, tampoc el podem considerar un esport. Els moviments físics estan estudiats perquè desvetllin l'energia de l'ésser humà. La pràctica regular de les tècniques de el ioga fa que progressivament, la ment es clarifiqui i augmenti l'estabilitat emocional.
Agraïm la saviesa dels ioguis, que des de fa més de 3 mil anys transmeten la ciència del ioga, gaudint la humanitat dels seus beneficis físics, emocionals, mentals i d'evolució espiritual.

Què pretenem fent Ioga?

Descobrir la força interior i la unitat en nosaltres per mitjà d'integrar el cos, la ment i l'esperit.

Ho fem a través de diferents aspectes:

Assanes (postures) i pranayama (respiració) segons l''ensenayment de B.K.S. Iyengar amb precisió, dinamisme i atenció, respectant les qualitats físiques i disponibilitats personals de cadascú. La pràctica equilibra el sistema psicosomàtic i augmenta la consciència, la lleugeresa i alegria interior. La relaxació a través de l'abstracció dels sentits (Pratyahara).

Filosofia del Ioga a partir dels Ashtanga Ioga de Patanjali i altres textos. La intenció és posar a l'abast de tots el coneixement profund de l'Ioga per aplicar-lo a la vida diària.

Meditació (Dharana y Dyana) per aprofundir en la quietud mental i l'equilibri emocional, per donar pau i claredat en les nostres vides.

Valors del Ioga (Yama y Niyama) observar, descobrir, comprendre, respectar, adaptar, respirar, integrar per tenir experiència d'evolució i qualitat de vida.

Relaxació - Respiració

Al final de cada sessió dirigim una savassana (relaxació profunda) que et fa recollir tots els beneficis de la pràctica de hatha ioga. És un descans conscient per a abandonar tota la rigidesa i tensió acumulada al cos i la ment. El resultat és un gran benestar.

Ioga és una experiència que suaument i eficaç et revitalitza i et  dóna autoconeixement intern.

Regularment ensenyem, segons les possibilitats dels alumnes, les tècniques de pranayama (respiració iòguica). La propiocepció que vas descobrint en las assanes, l'apertura interior, i l'enfortiment de l'atenció les poses al servei de la pràctica de la respiració. La suavitat, la profunditat, l'amplitud i la interiorització de l'experiència fan del pranayama un element imprescindible, juntament amb altres aspectes per a l'evolució en el camí del ioga.